Navštíveno 1459x

Malá příprava na zimu, prý letos bude za 1000let největší, v září jsem s tátou začal s budováním nového malého přístřešku na dřevo. Délka 12m, výška 1.8m, šířka 1.8m.

Zabudování všech bran

Přístřešek pod střechou a připravené rozpěry na rošt

23.10.2010, 09:50 |
Etien (M)
pekny, na dve auta pohodlne ;-)
A pak už se jen sekalo a sekalo a skládalo.

23.10.2010, 09:51 |
Kapka (M)
až se zima zepta co jsem delal...valel jsem se cele leto u vody :-)
Parádní práce :) Ale mě až se zeptá, tak řeknu - já mám ústřední topení :-D
Etien: Na dvě auta je to úplně bez problémů, jen dodávka je moc vysoká ta tam nevleze.
Kapka: U vody jsem se taky válel přes léto, práce byla až na podzim.
mr.brain: Ustřední topení mě také v bytě hřeje, zatím, ale na baráku bohužel není.
Tak ono ustredni topeni neznamena zadnou praci, ne? Pokud bude mit kotel na drevo... :-))
Kazdopadne pekna zasoba :o)

23.10.2010, 10:05 |
FBS metr osmdesát úplně bez problému na auto?? To bych to asi udělal o 30cm širší, kdybych se jednou rozhodl udělat z toho stání na ty auta...
FBS: Jako stání pro auta se stím vůbec nepočítá, ani do budoucna nepočítalo.

23.10.2010, 11:08 |
clown ono tu 1000 letou zimu predpovedel polak na zaklade italskych studii .., bohuzel je na to sam .. proti zbytku meteorologu na svete :o)
Mno a tohle je presne ten duvod, proc budu topit plynem... :o))

23.10.2010, 11:26 |
clown ja uz jsem to nekde psal .., kotel na drevoplyn v nasem baraku sezral 2x tolik dreva nez ti privezli, jen k tomu narezat, stipat atp .., coz s mojema zadama nee..
plyn super,
na drevo topime jen kvuli prohrati baraku :o) to teplo z plyny / elektriky je proste jine
Pěkná práce.
My holt točíme kohoutkama na topení v paneláku, 23°C za cca 9tis. ročně :)
Dragster: pěkné chlape,pěkná příprava. Jsem na tom podobně jako ty,taky nařezané,naštípané a pod přístřeškem. Máme kotel na dřevo a pak na plyn,ovšem kotlem na dřevo topíme už nějakou dobu,prostě plyn máme jen jako nouzi a nebo pro případ hodně tuhých mrazů.
Ještě bych nejradši k tomu kotli na dřevo připojil třeba 2kubíkovou akumulační nádrž,slyšel jsem,že se to hooodně vyplatí....
clown: chápu to co jsi napsal,jenže já jsem ještě mladý a síly mám,tak proč si nedat tu práci s dřevem?
Pohodlí si taky pěkně zaplatíš,to bys měl taky napsat...

23.10.2010, 12:42 |
zipp za tisíc let? lidi proboha nepřehánějte to :-D
zipp: taky si myslím:-) beru to s nadhledem

23.10.2010, 15:42 |
rcman Sakra.
Tak až půjdu zase někdy do lesa pro dříví. Vim komu se ozvat...
Ještě že už máme ten plyn. Ale jestli je levnější tohle nebo tamto. Jde dost těžko říct. Dům se trochu přestavoval, vtom přišel plyn... Přibylo pár místností na vytápění atd.
Každopádně plyn je pohodlnější...
Ale co se týče romantiky večer z rodinou u krbu... Tomu se plyn nevyrovná.
rcman: není problém až půjdeš dej vědět rád tě pomůžu, práce mě nevadí.
Topíme v baráku jen krbovkama a nádhera.
.o)

v zimě topí, v létě chladí - 213 m2 topim, z toho 36m2 temperuju garáž v zimě na 10°C. Měsíčně záloha komplet elektrika 1540,- kč.

23.10.2010, 20:07 |
Augi MazliG: Co to je za typ?
[ Link ] - mám ještě model 2009 - tj. zásobník 250 litrů na teplou vodu a rozvod v mědi, nová verze má jen 170 litrů zásobník a rozvody v hadicích.
MazliG--pořizovací náklady? to jsou vrty do země?